perjantai 14. joulukuuta 2018

Elämäntapamuutos

Aluksi hieman taustaa: Olen ollut ylipainoinen koko elämäni ajan. Ruoka on ollut liian hyvää ja se on tuonut lohtua vaikeisiin hetkiin ja sillä on myös juhlistettu niitä elämän hienoja hetkiä! Ja se näkyy ja ennenkaikkea tuntuu. Vuonna 2013 laihdutin ei-niin-terveellisin keinoin noin 25 kiloa alle puolessa vuodessa. Kävin toki salilla ja söinkin varmaan ihan riittävästi, mutta silloin mentiin turhan lujaa ja turhan tarkkaan. Ajatusmaailma oli silloin vain se, että kunhan näyttää hyvältä.

Elokuussa 2017
Jonkin aikaa kilot pysyivät poissa, mutta vuoden 2013 syksyllä aloitin AMK-opiskelut ja urheilu jäi siihen. Kovasti kuvittelin, että ravaisin edelleen 5 kertaa viikossa salilla, mutta koska totesin, etten ehtisi, en jatkanut salilla käymistä uudessa kaupunginssa ollenkaan.

Uudet tavat eivät jääneet siis päälle ja vuonna 2017 kilot olivat tulleet jo takaisin. Pikakelauksena vuoden 2018 alkuun, kun olin kypsytellyt ajatusta elämäntapamuutoksesta jo jonkin aikaa. Alkuvuodesta kävimme viikon loma- ja syömismatkalla All inclusive -hotellissa Kanarialla ja sielä kyllästyin nykyiseen olotilaan. En kuitenkaan Juhalle ollut puhunut aiheesta mitään, mutta kysyin kuitenkin, josko hankkisimme salikorit pienen kylämme salille. Ja järkytyin kun Juha vastasi KYLLÄ!

Helmikuussa 2018
Siitä se sitten lähti. Helmikuun lopulla Kanarialta palattuamme hankimme salikortit ja aloimme katsomaan vähän tarkemmin, mitä suuhun laitettiin. Aloin valmistamaan meille lämpöiset ruoat etukäteen valmiiksi jääkaappiin ja pakkaseen odottamaan valmiiksi annosteltuina. Siitä onkin ollut suuri apu näin ihan arjen pyörittämisen kannalta, mutta myös tietenkin sen, ettei tule syötyä liikaa.

Mealpreppauksesta onkin tullut meidän uusi normaali tapa. Tavallisesti teen meille 4-5 päivän ateriat valmiiksi odottamaan jääkaappiin, josta ne on helppo ottaa joko evääksi töihin mukaan tai ne voi lämmittää heti töistä tultua. Terveellisiä vaihtoehtoja kun on helpompi tehdä, kun ruoka on jo valmiina odottamassa :D



Alkuvuonna kävimme salilla tiiviisti yhdessä, sillä kyllähän siitä toisesta on ihana saada tukea pelottavissa uusissa paikoissa. Täysin ummikkoina salilla ollaankin tultu räpiköityä tähän asti, mutta nyt Juha hankki itsellensä PTn, josko sieltä saisi lisää vinkkejä. 


Nykyisin käymme salilla tahoillamme, kun kynnys sinne lähemiselle ei ole enää niin suuri. Tavallisesti käyn salilla 3-4 kertaa viikossa ja viimeaikoina olen yrittänyt keskittyä enemmän aerobiseen lihaskunnon sijasta, vaikka siitä enemmän pidänkin!

Juha -40kg

Jaana -22kg

Elämäntapamuutostani voi seurata Instagramissa nimellä @pienempimina , jonne lisäilen materiaalia lähes päivittäin. Oikealla tiellä ollaan, vielä on matkaa jäljellä! Empä vain arvannut vielä alkuvuonna, että aloitinkin vahingossa "häädiettini" jo silloin ;)




I always knew it was you

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti